ÖZEL ELLER SANATLA BULUŞUYOR-Special Hands Meet With Art

Okulumuz özel eğitim öğretmeni Fatime Kalay'ın ortağı olduğu eTwinning projesidir.

10.05.2022 158

Hüseyin Polat Özel Eğitim Uygulama Okulu Öğretmeni Sevil EROL'un ve UKRAYNA Kherson Secondary School № 41 İngilizce Öğretmeni Viktoriia MELIKHOVA kuruculuğunda onaylanan "Özel Eller Sanatla Buluşuyor"-"Special Hands Meet with Art" eTwinning Projesi Türkiye-Ukrayna-Romanya öğretmen ve öğrenci katılımcılarıyla başlıyor. Projemiz  eTwinning Projesi Türkiye'den Mersin, Bolu illeri ve Ukrayna ile Romanya ülkelerinin ortaklarıyla birbirinden renkli sanat etkinlikleriyle başlıyor.

ÖZEL ELLER SANATLA BULUŞUYOR

Özel Eğitim, El Sanatları, Görsel Sanatlar Öğretmenleri Özel Eller Sanatla Buluşuyor eTwinning projesine katılmışlardır. Proje Türkiye, Ukrayna ve Romanya ülkelerinden çok sayıda öğrencinin katıldığı ulusal bir projedir.

Proje ortaklarının Okullarındaki özel gereksinimi olan, farklı seviyedeki ve yaştaki öğrencilerin bir araya gelerek sanatsal etkinliklerle kaynaşmalarını sağlamak, güzel sanatlara olan ilgilerini arttırmak, varolan becerilerini ortaya çıkarmak, artı değer üretmek, hayata ve üretime dahil olmak, kendilerini keşfetmelerini sağlamak, dil ve konuşma becerilerine olan etkilerini gözlemlemek ve birçok beceri alanlarının gelişmesini sağlamak projenin başlıca hedefleridir. Proje Özel gereksinimi olan öğrencilerimizin ince motor ve sosyal becerilerini geliştirmeyi, kendilerini keşfetmelerini, öz güven duygularının artmasını, akranlarıyla sanatsal ve sosyal yönden kaynaşmalarını ve dil-konuşma- iletişim becerilerinin gelişmesini amaçlıyor.

PROJE SONUÇLARI

Öğrencilerin; Dil gelişimleri Özgüven duyguları İletişim becerileri, İnce ve kaba motor becerileri, Sosyal becerileri, Sanatsal yetenekleri, olumlu bir şekilde desteklenecektir.

PROJE ORTAKLARI;

MERSİN Hüseyin Polat Özel Eğitim Uygulama Okulu Müdürü Uğurcan GÖÇER

MERSİN Aydınlıkevler İlkokulu Müdürü Saim DEMİR

MERSİN Necdet Ülger İlkokulu Özel Eğitim Öğretmeni Fatime KALAY