MY LITERACY JOURNEY

MY LITERACY JOURNEY

Okulumuz özel eğitim öğretmeni Fatime Kalay'ın ortağı olduğu eTwinning projesidir.

10.05.2022 115

    İlkokul 1.sınıf ve Özel Eğitim Öğretmenleri My Literacy Journey eTwinning projesine katılmışlardır. Proje Türkiye, Ukrayna ve Azerbaycan ülkelerinden çok sayıda öğrencinin katıldığı ulusal bir projedir.

    Özel gereksinimi olan ve ilkokul birinci sınıf öğrencilerimizin çeşitli web araçlarını tanımaları ve kullanmalarını, akademik ve sosyal becerilerini geliştirmeyi, kendilerini keşfetmelerini, farklı okul ortamlarını görmelerini, grup çalışması yapabilmelerini, öz güven duygularının artmasını, akranlarıyla sosyal yönden kaynaşmalarını ve iletişim becerilerinin gelişmesini, Normal okullarda eğitim-öğretim gören öğrencilerin farklılıkları kabullenmelerini sağlamayı hedefliyoruz.

   Proje ile öğrencilerimizin 21. yy becerileri kazanması, bilişim teknolojilerini kullanması, grup çalışması yapabilmesi ve özgüven kazanması hedeflenmektedir. Okuma yazma sürecinde düzenlenen farklı etkinlikler ile öğrenciler hem eğlenecek hem de öğrenecektir. Özel gereksinimi olan öğrencilerle normal okullarda eğitim-öğretim gören öğrencilerin bir araya gelerek Okuma yazma becerilerinin, çeşitli web araçları kullanılarak öğrenilmesini sağlamak, sosyal ve iletişim becerilerini desteklemek ve birçok beceri alanlarının gelişmesini sağlamak amacındayız. Okuma yazma sürecinde düzenlenen farklı etkinlikler ile öğrenciler eğlenerek öğreneceklerdir.  

Amaçlarımız: Öğrencilere çeşitli web.2 araçlarını tanıtmak ve kullandırmak,
Öğrencilerin farklı okul ortamlarını görmelerini sağlamak, Öğrencilerin grup çalışması yapabilmelerini sağlamak, Öğrencilerin öz güven duygularının artmasını desteklemek, Öğrencilerin akranlarıyla sosyal yönden kaynaşmalarını ve iletişim becerilerinin gelişmesini sağlamak, Öğrenci-veli-öğretmen işbirliğini geliştirmek, Öğretmenler arası bilgi alışverişini artırmak, Öğretmenler arası dayanışmayı artırmak, Çeşitli web 2.0 araçlarını öğrenmek, Okuma ve yazma öğretimi için farklı etkinlikler düzenlemek, Okuma ve yazma öğretiminde farklı teknolojik araçları kullanmak.

10-05-202210-05-202210-05-202210-05-202210-05-202210-05-2022

İLETİŞİM

Adres:
EĞRİÇAM MAH. 22106 SK. NECDET ÜLGER İLKOKULU SİTESİ MERSIN YENIŞEHIR NECDET ÜLGER ILKOKULU BLOK NO: 3 İÇ KAPI NO: 1 YENİŞEHİR / MERSİN


Telefon
(324) 341 6376


e-Posta Göndermek İçin Tıklayın